Нови шефове на три финансирани с федерални средства международни медии

...
 Нови шефове на три финансирани с федерални средства международни медии
Коментари Харесай

Байдън смени шефа на Свободна Европа

 

Нови шефове на три финансирани с федерални средства интернационалните медии утвърди през днешния ден държавното управление на новия американски президент Джо Байдън. Уволнение бяха и висши фрагменти в Американската организация за световните медии, назначени от Тръмп, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Новината заяви Келу Чао, изпълняващ президент на Американската организация за световни медии. В петък вечер от служба бяха освободени шефовете на радио " Свободна Европа " /радио " Свобода ", радио " Свободна Азия " и " Мрежите за лъчение в Близкия изток ", назначени на постовете си единствено преди месец от администрацията на Тръмп.

Дейзи Синделар ще бъде краткотраен началник на " Свободна Европа " /радио " Свобода ", заменяйки Тед Липиен, и ще остане на поста, до момента в който бъде определен нов президент за непрекъснато на двете медии. Бей Фанг се връща на поста президент на радио " Свободна Азия ". Кели Съливан става и.д. президент на " Мрежите за лъчение в Близкия изток " и ще размени по този метод на поста Виктория Коутс.

" Имам огромно доверие в тези ръководители, че ще подсигуряват най-високите стандарти на самостоятелна, справедлива и професионална публицистика ", съобщи Чао.

Тези кадрови промени последваха освобождението от служба на определения персонално от Тръмп началник на Американската организация за световни медии Майкъл Пак. Той беше упрекван от демократите и от други, че се пробва да трансформира " Гласът на Америка " и останалите интернационалните мрежи в пропагандна машина в поддръжка на Тръмп. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР